Este un lucru deja cunoscut și luat mereu în calcul faptul că lumea afacerilor este dură și nu oricine poate să reușească. De aceea, dacă vă aflați în situația în care doriți să intrați în acest domeniu de activitate sau aveți de gând să vă schimbați jobul, există și anumite perioade în anul calendaristic care vă sunt propice.

La finalul anului foarte mulți oameni se gândesc la viitor și la o posibilă mutare de la locul de muncă. Există o perioadă optimă pentru a-ți căuta un job? Așa se pare.

Datele statistice colectate și interpretate de specialiști au stabilit că, dacă vrei să îți schimbi jobul, cele mai mari șanse pentru reușită sunt în zilele de marți din luna decembrie. Cele mai multe căutări de slujbe au loc în luna ianuarie, potrivit site-ului de anunțuri de joburi www.monster.com. Studiile au fost efectuate în Marea Britanie, dar rezultatele pot fi valabile și pentru alte țări precum Germania, Franța sau Canada. Aceste studii au evidențiat o concurență mare pe un număr mic de locuri de muncă.

Totuși, perioada cea mai bună ar fi mijlocul lunii decembrie, când multe companii oferă bonusuri de sfârșit de an, iar unii angajați își dau demisia, oferind ocazii pentru alții.

Cei mai mulți angajatori sunt de părere că luna decembrie, finalul trimestrului 4, este perioada în care, dacă nu este consumat, bugetul din anul respectiv se pierde. Așadar, dacă este vreun job vacant, reprezentanții companiei vor să găsească oameni cât mai repede pentru a nu pierde locul în următorul an.

În timpul verii, în lunile iulie și august, nu este o perioadă bună pentru a te angaja deoarece foarte mulți oameni sunt în vacanță și, de aceea, multe angajări se fac fie primăvara, fie la începutul toamnei.

În ceea ce privește ziua, se pare că dacă aplici lunea sau marțea ai cele mai mari șanse ca cineva să îți răspundă. Totuși, nu este bine să aplici imediat ce jobul a fost publicat, dar nici prea târziu. Dacă aplici printre primii, atunci vei fi evaluat, apoi angajatorul așteaptă și alți candidați pentru a putea realiza o comparație între posibilii angajați. Vei fi evaluat și în funcție de cei care aplică după tine. Cel mai bine este să aplici la 12-24 de ore după ce anunțul a fost publicat.

În concluzie, angajarea și succesul acesteia nu depind doar de abilitățile candidatului sau de aspect, vocabular sau alți factori, ci și de momentul depunerii candidaturii.