În lumea antreprenorilor de succes este bine să ai anumite ritualuri zi de zi, care să îţi asigure continuitate şi valoare. De cele mai multe ori este vorba despre lucruri banale, de bun simţ, dar care, respectate cu sfinţenie, devin salvatoare. Astfel, planificaţi dinainte tot ce puteţi pentru evitarea surprizelor neplăcute. Folosiţi calendarul ca să vă menţineţi organizaţi, pe drumul cel bun şi cu o viaţă personală echilibrată.

La fel de banală poate fi trezirea înaintea celorlalţi. Liderii în afaceri sunt binecunoscuţi pentru acest fapt. 5:15 poate fi o oră destul de dificilă pentru trezit, dar astfel vă asiguraţi că sunteţi lăsat în pace să citiţi, să scrieţi, să citiţi corespondența, să gestionaţi calendarul sau să vă revizuiţi programul. Este o modalitate excelentă de a vă pregăti ziua cu succes.

O multitudine de sondaje au constatat că directorii de succes dedică, în medie, o oră şi 45 de minute pe zi proiectelor şi sarcinilor personale importante pentru ei. Fie că scriu cartea pe care au dorit mereu să o scrie sau se dedică hobby-urilor, persoanele de succes îşi rezervă mereu timp pentru refulare, reducerea stresului, eliberarea minții și pentru a primi un nou impuls de energie.

Cercetările au descoperit că în primele ore după trezire creierul este mai activ. Astfel, este bine să vă concentraţi pe proiecte prioritare dimineaţa. Unii chiar preferă să facă acest lucru literalmente înainte să apară întreruperile.

Directorii de succes au mereu metode variate şi inteligente pentru evitarea aglomerării e-mailului. „Citeşte, răspunde, îndosariază sau şterge” este tehnica folosită de Brad Smith, director executiv la Intuit, care nu este nevoit să atingă de prea multe ori ecranul tactil, câştigând timp şi eficienţă.

Cei mai mulţi CEO folosesc liste la ordinea zilei. Ele aduc ordine în haos, ne feresc de stres şi ne scutesc de amânări. Sarcinile de lucru se pot grupa, simplificând astfel totul. Dacă lista iniţială de lucruri conţinea 20 de sarcini, grupându-le pe cele similare puteţi obţine o listă de doar 5.

Important este să vă ţineţi de aceste ritualuri zilnice şi succesul va apărea.