Oamenii care au succes în afaceri au numeroase trăsături comune. Au obiceiuri pozitive care le permit să viseze, să se aventureze în afara zonei lor de confort. Dar există şi o sumedenie de lucruri pe care aceştia nu le fac.

Întreprinzătorii de succes nu tolerează inactivitatea. Se străduiesc totdeauna să obţină ceva, sunt rareori plictisiţi, pentru că explorează mereu ceva nou. Apatia şi lenea vor trage în jos pe oricine nu este conştient că timpul este cea mai importantă resursă, ce nu se regenerează. De aceea, liderii în afaceri nu se mulţumesc cu a fi obişnuiţi, banali, ci caută mereu ieşirea din mediocritate, monotonie sau stagnare. Se bazează pe creativitate, pe schimbarea cât mai des a rutinei, stimulând astfel gândirea flexibilă.

Totodată, oamenii de succes nu se scuză tot timpul, nu se plâng, nu se vaită şi nici nu tolerează negativismul. Nu se va obţine niciodată vreun profit prin văitat şi plânset. În loc să pierdeţi timpul astfel, mai bine găsiţi o soluţie de a ieşi din acea situaţie-problemă, deoarece negativismul creează un mediu toxic, nu unul constructiv.

Nu renunţaţi imediat ce întâlniţi primul obstacol. Acest lucru denotă lipsă de încredere în sine, ceea ce înseamnă dezastru în lumea afacerilor. Succesul se obţine prin perseverenţă, atingând obiective pe termen lung şi dovedind mereu încredere în sine.

Deşi este o noţiune de bun simţ, pe care o cunoaşte toată lumea, minciuna nu este tolerată. Aceasta nu aduce decât o multitudine de compromisuri ce vă distrag de la ţelul iniţial şi vă compromit integritatea.

Evitaţi aroganţa, mândria falsă, deoarece vă veţi pierde capacitatea de a vă vedea propriile defecte. Pentru obţinerea succesului trebuie să renunţaţi la frică şi îndoială. E necesară stabilirea unui ţel şi urmărirea acestuia până la final. Indecizia şi nesiguranţa distrug orice şansă de succes.

În final, nu vă folosiţi de furie sau de animozitate în afacerea dumneavoastră. Nu veţi obţine nimic şi veţi crea un mediu toxic. Nimeni nu vrea să vă suporte furia şi ar fi mai bine să evitaţi un astfel de comportament.