Pentru studiul unei limbi străine există mai multe feluri de a memora sau înţelege un cuvânt. Îl putem recunoaşte atunci când îl auzim sau îl vedem, putem deveni familiari cu părţile sale componente sau cu sensurile sale înrudite, dar şi cu formele sale diferite în funcţie de context, chiar şi cu unele cuvinte care pot fi întâlnite alături de cuvântul în cauză.

Cu toate acestea, atunci când întâlnim un cuvânt în diferite contexte, îl putem memora eronat şi, de aceea, este recomandabil să îi căutăm diferitele utilizări în mai multe situaţii de comunicare.

Raportul dintre ceea ce cunoaştem şi ce nu cunoaştem dintr-o limbă studiată ar trebui să fie 90:10 pentru a considera că facem progrese. Este util să încercăm să deducem sensurile cuvintelor noi şi apoi să căutăm sensul corect pentru a definitiva cu succes memorarea cuvântului.

Tehnologia modernă îşi aduce aportul în mod constant în această direcţie, deoarece există o sumedenie de platforme şi aplicaţii utile pentru studiul limbilor. Aceste metode moderne oferă nu numai echivalenţa dintre cuvinte, ci şi diferite situaţii de comunicare împreună cu variate imagini interactive. Astfel, dincolo de forma sau sunetele cuvintelor, întâlnim şi contexte potrivite în care se regăsesc cuvintele.

Pentru studiul aprofundat sau pentru îmbogăţirea vocabularului, aceste noi metode vin repede în ajutor. Platformele deţin diferite metode de testare sau chestionare ce sunt puse la dispoziţia utilizatorilor gratuit sau contra cost. Cine studiază individual o limbă străină poate să folosească aceste platforme sau aplicaţii on-line pentru a-şi dezvolta abilităţile lexicale sau fonetice.

Aşadar, dacă vreţi să descoperiţi tainele unei limbi străine sau vreţi să vă dezvoltaţi cunoştinţele pe care le deţineţi deja despre o limbă, nu ezitaţi să folosiţi şi aceste noi procedee de studiu individual, deoarece se vor dovedi foarte versatile.