În condițiile stresante de lucru în care românii își desfășoară astăzi activitățile nu este de mirare că apare din ce în ce mai des nevoia de consiliere psihologică. În mediul de afaceri, stresul este principalul inamic al angajatului, dar și al angajatorului. Pentru ca o firmă să aibă profit cu adevărat, este necesar să se ocupe și de sănătatea emoțională a angajaților săi. De aceea, încă de acum 10 ani, diferite clinici de consiliere psihoterapeută și-au făcut apariția în acest domeniu ultra-stresant al afacerilor.

Aceste ședințe de consiliere emoțională se pot achiziționa de angajator pe 6, 9 sau 12 luni și vizează atât angajatul, cât și familia acestuia. Ședințele vor conține evaluări de prevenție, de consiliere, de coaching etc. Se urmărește obținerea unui echilibru între starea fizică și cea emoțională a angajatului.

Nevoia de consiliere a angajaților a devenit reală când angajatorii au observat că, deși primesc salarii motivante, bonusuri și beneficii, salariaților le lipsește motivația interioară. Fără aceasta apare depresia, anxietatea, neîncrederea în sine, starea de burn-out, iar angajatul poate deveni o problemă pentru firmă.

Clinicile oferă grade cuantificabile ale nivelului de sănătate emoțională, pe care pacienții să le înțeleagă. Ele vor fi atinse la fiecare ședință sau într-un număr prestabilit de ședințe de terapie, seminarii, workshop-uri, ce oferă servicii de psihologie, psihoterapie, logopedie, nutriție și life-coaching.

Corporațiile și marile companii au la dispoziție o multitudine de astfel de clinici de sănătate emoțională, printre care una din cele mai cunoscute este Clinica Oana Nicolau (conform w.w.w.businessmagazin.ro). Însăși doamna Nicolau a afirmat pentru site-ul amintit că firma sub care operează clinica a înregistrat o cifră de afaceri de 1,2 milioane de lei. La noi nu pleacă niciodată toată echipa în vacanță, spre deosebire de un psihoterapeut care lucrează singur, într-un cabinet, a mai declarat Oana Nicolau pentru businessmagazin.ro.

Așadar, fie că dorim sau nu, stresul ne afectează viețile! Soluția nu reprezintă ignorarea acestuia, ci conștientizarea și stabilirea unor măsuri rezonabile anti-stres! Dozele săptămânale de sănătate emoțională pot fi o astfel de soluție.