Deși conceptul om de afaceri a dominat lumea antreprenoriatului timp de multe decenii, cert este că anumite tipuri de afaceri se pretează mult mai bine femeilor de afaceri. De ceva timp, femeile – antreprenor sunt o forță pe piața de muncă, bucurându-se de un veritabil respect din partea comunității oamenilor de afaceri.

Grație firii acestora, în principal artistice și organizatorice, femeile de afaceri denotă o atenție sporită la detalii, aspect important în ochii colaboratorilor. Astfel, antreprenoriatul pare a fi o alegere potrivită pentru doamnele bine-organizate și perseverente. De fapt, există numeroase domenii de afaceri în care femeile pot excela, cu condiția să se informeze bine în prealabil și să își stabilească cu grijă planul și capitalul de afaceri.

Iată câteva dintre domeniile în care femeile de afaceri au un impact major:

 Design interior

Femeile se pot lansa, de asemenea, în afaceri axate pe design-ul interior deoarece acestea sunt înzestrate nativ cu un dezvoltat simț estetic. Secolul vitezei în care ne aflăm ne pune, destul de des, în imposibilitatea de a ne amenaja spațiul din locuință, câteodată chiar și grădina. Astfel, designer-ul de interior sau de exterior este foarte căutat, căci el poate amenaja totul, până la cel mai mic detaliu, în locul proprietarului.

 Planificări evenimente

Doamnele se pricep nativ să organizeze evenimente. O astfel de afacere poate presupune planificarea unor nunți, conferințe, petreceri diverse, teambuilding-uri etc. Într-un asemenea business succesul se bazează mult pe colaborări cu fotografi, firme de catering, restaurante, florării, dar femeile par a fi organizatori impecabili de astfel de evenimente.

Îngrijire personală

Un business care interesează reprezentantele sexului frumos este în cosmetică, remodelare corporală, saloane de înfrumusețare sau coafură. Astfel de afaceri au devenit din ce în ce mai dese și par a fi conduse aproape în întregime de femei, căci ele înțeleg cel mai bine nevoia de a apela la aceste saloane de îngrijire personală. Capitalul necesar pentru un asemenea business nu este foarte mare și poate fi obținut prin programele bancare special create pentru acest tip de antreprenoriat.

Astăzi nu mai există domenii exclusive pentru bărbați sau femei, fiecare persoană își alege cariera în funcție de preferințele și abilitățile personale. Indiferent de domeniul ales, doamnele pot deveni antreprenori de succes dacă își gândesc cu grijă pașii înainte de a-i face!