Sistemul imprimării obiectelor a suferit de-a lungul timpului foarte multe modificări şi, astfel, s-a ajuns de la matriţa clasică la imprimarea computerizată cu jet.

Această metodă se bazează pe crearea unui model ce este imprimat pe material textil cu ajutorul unei imprimante cu jet de colorant (jet-ink). Sursa modelului este o machetă creată pe calculator cu ajutorul unor programe de creaţie grafică.

Tehnologia bazată pe jet-ul de colorant are marele avantaj că poate fi utilizată pentru a crea materiale imprimate care să conţină un design particular într-o perioadă de timp mult mai redusă decât cea necesară obţinerii producţiei de serie ce utilizează tehnologia clasică.

Acesta este un aspect important pentru cei care-şi doresc lucruri unicat sau obiecte dedicate special unui anumit eveniment. Apelând la acest procedeu de personalizare a unui obiect (tricou, cană, calendar, haine, obiecte personale etc.), evenimentele de afaceri sau familiale pot ieşi în evidenţă. Invitaţii sunt întotdeauna entuziasmaţi când primesc, în cadrul unui eveniment, un obiect imprimat care să le amintească ulterior de acesta.

Totodată o afacere nu poate prospera fără un logo propriu care să se imprime în mintea posibililor clienţi. Acest logo trebuie apoi să apară pe cât mai multe obiecte promoţionale, toate imprimate de o firmă specializată, căci calitatea este asigurată atunci când apelăm la persoane cu experienţă şi cu echipamente dintre cele mai moderne.

Ca atare, dacă vă doriţi să vă creşteţi afacerea, trebuie să luaţi în calcul crearea unor obiecte promoţionale imprimate cu logo-ul şi datele firmei şi distribuirea acestora către potenţialii clienţi.