La mulţi ani românilor, atât celor ce locuiesc în spaţiul carpato-danubiano-pontic, cât şi celor ce au decis să-şi ducă existenţa în alte locuri! Sunt momente când paşii ne sunt călăuziţi departe, îmbătaţi de iluzia unui trai mai bun şi clipe în care orice român, oriunde s-ar afla, nu se poate gândi decât la România.

Astăzi, 1 decembrie 2016, este ziua ţării care ne-a născut, este ziua românilor, este ziua limbii noastre, o limbă de origine latină (după cum istoria ne-a învăţat), născută din contopirea limbii romane cu cea a dacilor.

Această teorie a romanizării poporului român şi a formării limbii române a fost puternic zdruncinată în ultimii ani de un fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea, Miceal Ledwith, personalitate ce a avut acces nelimitat la biblioteca şi arhiva Vaticanului, care a afirmat că limba română nu este o limbă latină, ci limba latină este o limbă românească.

Oricare ar fi adevărul, este clar că dacii nu ar fi putut fi colonizaţi şi nici nu s-ar fi putut forma o limbă nouă într-o perioadă atât de scurtă de nici măcar 200 de ani de ocupare a Daciei de către romani.

Cert este că Grădina Maicii Domnului, aşa cum se exprima întotdeauna Papa Ioan Paul al II-lea atunci când vorbea de România, e posibil să aibă un trecut mult mai grandios decât cel scris în cărţile de istorie, chiar de leagăn al latinităţii, de Vatră a Europei…

Astăzi, la 98 de ani de la Marea Unire, este momentul să sărbătorim limba română şi poporul roman!

La mulţi ani, România!!!