În lumea afacerilor legea atracției a devenit deja un lucru obișnuit. Ca să beneficiați de efectele acesteia, trebuie doar să știți cum să vă faceți afacerea cât mai atrăgătoare.

Dacă vă regăsiți printre retaileri, există câteva sugestii de care să țineți cont:

  1. Fiecare client este important. Dacă un client a intrat în magazin, nu îl pasați altui angajat pentru că va crede că nu este important și e posibil să plece imediat. Faceți-l să creadă că este cel mai important în acel moment și că sunteți la dispoziția lui.
  2. Recompensați-vă clienții fideli, pentru că ei sunt cei pe care orice antreprenor trebuie să se bazeze. Oferiți-le un card și la a zecea achiziție, faceți-le cadou o reducere semnificativă, de exemplu. Cardul de fidelitate este și o bună metodă de transformare a clienților noi în clienți fideli.
  3. Nu ezitați să oferiți mai mult decât se așteaptă să primească. Tuturor ne plac surprizele. Dacă au cumpărat un produs care poate fi oferit drept cadou, întrebați-i dacă vor să le împachetați gratuit produsul. Sau, dacă se poate, faceți-le cadou o reducere la următoarea vizită.
  4. Nu neglijați comunicarea. Telefonul nu trebuie lăsat să sune prea mult. Mesajul de întâmpinare ar trebui să intre după cel mult 5 secunde și să-l asigure pe client că va fi contactat înapoi în cel mai scurt timp. O adresă de e-mail ar fi o bună idee.
  5. Site-ul trebuie să fie în concordanță cu realitatea. Rugați prietenii sau familia să petreacă pe site câteva minute și să vă spună cum a fost experiența. Întrebați despre accesibilitate (orar, date de contact, birou de reclamații etc) sau alte aspecte care v-ar putea ajuta să construiți un site mai bun.
  6. Sinceritatea este cheia. Nu salutați clientul în mod automat. Nimănui nu-i place să fie salutat în mod automat chiar dacă acesta a ajuns în magazin de 10 minute și de abia atunci a fost observat.
  7. Fiți flexibili! Modalitatea de funcționare a afacerii trebuie să fie flexibilă. Necesitățile clientului trebuie să fie centrale și să le oferiți tratamente personalizate, pe cât posibil. Folosiți fraza: pot face o excepție special pentru dumneavoastră.

Așadar, beneficiile legii atracției apar după ce faceți acești mici pași către succes.