Limba engleză este, incontestabil, una dintre cele mai populare atunci când ne referim la limbile studiate. De aceea, foarte mulți oameni decid să o studieze pentru a-şi garanta poziția profesională sau pentru a comunica mai uşor cu persoane de pe întregul glob.

Deşi este o limbă populară, engleza nu este neapărat şi una simplă, deoarece este plină de provocări ce țin atât de gramatică, cât şi de vocabular, argou sau pronunție.

Astfel, gramatica limbii engleze este complexă, memorarea, stăpânirea şi folosirea logică a acesteia realizându-se cu dificultate. Conversațiile față în față se pot dovedi adevărate încercări în folosirea corectă a acestei limbi, mai ales atunci când interlocutorul este un vorbitor nativ care comunică într-un ritm alert. A învăța gramatica limbii engleze este ca o școală de șoferi. Poți să ştii toată teoria posibilă, cu reguli şi norme, dar nu te ajută prea mult dacă nu este practicată până devine un lucru natural.

Gramatica este extrem de importantă, deoarece folosirea incorectă a acesteia poate crea confuzii pentru persoana cu care se poartă dialogul sau conversația. În plus, vorbitorii nativi de limba engleză sunt foarte conştienți de gramatica folosită şi vor sesiza imediat greşelile gramaticale, chiar și pe cele minore. Vorbitorii nativi de limba engleză sunt extrem de mândri de limba lor şi le displace atunci când este folosită incorect. Unii pot chiar să fie pedanți şi ar fi bine ca cei care învață să-i evite.

De asemenea, vocabularul şi folosirea incorectă a acestuia sunt aspecte uşor de observat de vorbitorii nativi de engleză, care vor înțelege mesajul, dar îl vor desconsidera.

Limbajul colocvial şi pronunția sunt la fel de importante în studiul limbii engleze. Subtilitățile acestor domenii de studiu pot fi acoperite mai târziu, însă după o bază solidă de gramatică şi vocabular. Variațiile oficiale ale limbii engleze (scrisă şi vorbită sau formală şi informală) pot induce în eroare studenții aflați la început de drum.

În concluzie, cu puțin ajutor şi multă, multă practică puteți cuceri limba engleză!