Pe măsură ce lumea devine din ce în ce mai mică datorită tehnologiei şi ştiinţei, un lucru este evident: avem nevoie să învăţăm limbi străine pentru a comunica eficient. Sunt multe motivele pe care le putem invoca atunci când spunem că nu putem învăţa o limbă străină: poate că nu ne-am descurcat prea bine în şcoală la materia aceasta sau poate nu considerăm că avem neapărată nevoie.

Iată câteva din cele mai întâlnite scuze pe care oamenii le invocă de obicei atunci când studiază o limbă străină.

Astăzi toată lumea vorbeşte limba engleză – lucru neadevărat, deoarece de fapt doar un sfert din toată populaţia planetei vorbeşte engleza, ceea ce aduce următoarea întrebare: Celelalte trei sferturi ce limbi vorbesc?

Un alt motiv fals: Este prea dificil pentru un adult să mai înveţe ceva. Acest lucru poate fi adevărat prin comparaţie cu mintea unui copil, care este mai maleabilă şi predispusă la nou. Totuşi, dacă încercăm, vom descoperi că învăţatul unei limbi străine nu este aşa de dificil cum sună.

Altă scuză folosită este Studiul unei limbi străine nu îmi garantează un job. Este adevărat că o limbă mai puţin răspândită ar putea reprezenta un real avantaj, totuşi cunoaşterea limbii engleze este acum o condiţie esenţială la un interviu.

Tehnologia de traducere mă scuteşte de la a studia limba – este relativ adevărat, dar platforme precum Google Translate nu te pot ajuta când vrei să te angajezi sau să te muţi într-o ţară nouă.

Dacă nu am talent nu o să reuşesc este foarte des întâlnită ca scuză. Deşi nu toţi suntem la fel, trebuie să trecem peste acel efort iniţial şi să folosim abilităţile de memorare pe care le avem.

Nu am timp de învăţat este cel mai întâlnit dintre falsele motive. Deşi îţi consumă timp şi energie, studiul unei limbi străine poate fi introdus în rutina omului modern. Poate ocupa timpul petrecut în drumul către muncă, de la muncă spre casă sau în camerele de aşteptare.

Aşadar, lasă scuzele şi găseşte un curs on-line, o aplicaţie sau un profesor şi studiază limba ta preferată!