Atmosfera şi aspectul biroului de la locul de muncă sunt printre cei mai importanţi factori care ne influenţează dispoziţia şi capacitatea de concentrare.

Primul criteriu de care trebuie să ţinem cont în decorarea biroului este domeniul de activitate şi funcţia deţinută. Aceste aspecte vor dicta, în primul rând, stilul. Astfel, dacă lucraţi în domeniul juridic sau în finanţe, veţi avea nevoie de un mediu care să reflecte profesionalism şi o anumită uniformitate prin culori neutre, materiale selecte, moderne, dar minimaliste ca linie. Cei care lucrează în domeniul creativ îşi vor personaliza în mod puternic biroul, astfel încât acesta să reprezinte o carte de vizită pentru toţi vizitatorii. Persoanele care lucrează în consultanţă vor construi un mediu prielnic pentru nevoile clienţilor, alegând nuanţe luminoase, cu încărcătură pozitivă.

Piesele de mobilier ale biroului pot depinde şi ele de jobul pe care îl aveţi. Indiferent de context, accesorizarea spaţiului de lucru cu obiecte de decor va da tonul atmosferei, dar şi percepţiei clienţilor, colegilor şi chiar a angajatorului. Astfel, biroul trebuie să fie ordonat, plăcut vizual, cu detalii despre personalitatea şi calităţile dumneavoastră.

Obiectele uzuale sunt primele de luat în considerare. Poate un pix sau un stilou elegant, care să inspire atenţie şi respect este o alegere utilă. Un ceas de birou sau de perete elegant, ori o fotografie într-un suport digital sau într-o ramă clasică pot fi alte idei inspirate. Ca să însoţiţi pauzele de lucru de rezerve şi prosperitate în gândire puteţi alege să puneţi lângă poza de familie şi un peisaj plin de inspiraţie sau chiar o pictură. În cazul doamnelor, o vază cu flori transmite energie şi delicateţe, îmbunătăţind confortul clienţilor. Dacă sunteţi în situaţia de a conduce discuţii în mod regulat folosiţi o bombonieră discretă, dar mereu plină ca să atenuaţi eventualele contradicţii.

Biroul este un spaţiu profesional, limitele decorării acestuia diferind de la caz la caz. Important este să vă simţiţi confortabil şi să lăsaţi o impresie plăcută persoanelor cu care colaboraţi.