Aflându-ne în iulie, perioada de top pentru plecările în concediu, ne-am gândit să facem un scurt inventar al destinaţiilor preferate de românii din mediul de afaceri atunci când doresc să se deconecteze.

Nu mai este pentru nimeni un secret faptul că litoralul românesc al Mării Negre nu pare deloc atractiv pentru românul care doreşte ca banul dat să fie apreciat la adevărata lui valoare. Astfel, vecinii bulgari au înţeles acest lucru şi au exploatat la maxim turismul pe litoralul Mării Negre, majoritatea clienţilor atraşi fiind din România. Destinaţii ca Nisipurile de Aur, Varna sau Burgas sunt uşor accesibile şi oferă sejururi, de multe ori la preţuri mai mici decât cele de pe litoralul românesc.

În topul preferinţelor românilor care lucrează în mediul de afaceri se află însă destinaţii ceva mai selecte din Grecia, Turcia, Cipru sau chiar Insulele Maldive. Grecia oferă sejururi de lux pe Riviera Olimpului, dar şi în insula Creta sau Santorini. Turcia pare foarte atractivă prin destinaţii selecte precum Bodrum sau Antalya, ambele pline de stațiuni cu foarte multe facilităţi. Cipru sau chiar Insulele Maldive reprezintă şi ele, de ceva timp, destinaţii de vacanţă pentru corporatiştii cu salarii de top.

Deşi litoralul românesc al Mării Negre nu este o destinaţie dorită de corporatiști, totuşi aceştia nu evită alte zone turistice ale ţării, precum Maramureş, Transilvania sau Valea Prahovei. Deoarece mediul de afaceri oferă permanent o viaţă agitată şi în viteză, căci sarcinile de lucru trebuie rezolvate rapid, românii preferă să se relaxeze în timpul concediilor şi să uite de presiunea timpului. Astfel, aceştia optează pentru sejururi în Maramureş, unde se cufundă uşor în traiul tradițional al ţăranului maramureşean, plin de ritualuri, obiceiuri şi lipsit de fast-food.

De multe ori, aceştia preferă chiar să renunţe la confort şi la tehnologie, alegând un sejur în mijlocul naturii. Site-ul www.cucortu.ro oferă informaţii ample despre toate camping-urile din România, despre facilităţile acestora, căile de acces, chiar şi tarifele practicate, oferindu-le astfel iubitorilor de natură şi celor ce doresc să se reîncarce de energie un real ajutor pentru a-şi planifica vacanța visată.